Розбудова освіти, нове міністерство і перестановки в Держгеокадастрі — що ухвалювали уряд і президент

29 Травня 2020
Розбудова освіти, нове міністерство і перестановки в Держгеокадастрі — що ухвалювали уряд і президент
Головна > Моніторинг рішень > Розбудова освіти, нове міністерство і перестановки в Держгеокадастрі — що ухвалювали уряд і президент

Затвердили Національну стратегію розбудови освітнього середовища

Розбудова освіти, нове міністерство і перестановки в Держгеокадастрі — що ухвалювали уряд і президент

Хто ухвалив: президент своїм указом.

На кого вплине: учнів, студентів, викладачів, вчителів, органи місцевого самоврядування, Кабінет міністрів, міністерство освіти і науки, міністерство фінансів.

Що змінює: 

  • встановлює стратегічні цілі і завдання для формування безпечних, комфортних та здорових умов навчання у закладах освіти

  • зобов’язує Кабмін щороку затверджувати план заходів щодо реалізації стратегії

  • визначає, що стратегія буде впроваджуватись за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, а також з інших бюджетів, не заборонених законодавством.

Що не так: 

  • відповідно до Конституції, президент не має повноважень у сфері освіти. Органом, що забезпечує проведення політики у сфері освіти є Кабмін

  • президент не може надавати вказівки чи визначати завдання для уряду чи міністерств. Уряд та міністерства формують окрему гілку влади — виконавчу, до якої президент де-юре не має стосунку

  • президент не має повноважень давати вказівки Кабміну та органам місцевого самоврядування фінансувати впровадження стратегій президента. 

Розділили міністерство енергетики та захисту довкілля

Розбудова освіти, нове міністерство і перестановки в Держгеокадастрі — що ухвалювали уряд і президент

Хто ухвалив: уряд.  

На кого вплине: Кабмін, міністра енергетики та захисту довкілля, апарат міністерства, працівників та підприємців у сферах енергетики та захисту довкілля, громадян України. 

Що змінює: розділяє міністерство енергетики та захисту довкілля на два окремих: міністерство енергетики та міністерство захисту довкілля. 

Що так: 

  • енергетика та захист довкілля — часто конкуруючі сфери, а тому в очільника міністерства міг бути конфлікт інтересів під час ухвалення рішень: або займати сторону енергетиків, або захищати довкілля

  • міністр енергетики зможе зосередитись на стратегічній для України сфері, а нове міністерство буде обстоювати захист навколишнього середовища і зважувати роботу міністра енергетики.  

Що не так:  

  • рішення про об’єднання цих міністерств було ухвалене у вересні 2019 року. Їхнє розділення — це черговий приклад непослідовності дій влади, яка на виконання програми партії монобільшості створила нову структуру Кабміну

  • створення нового міністерства потребує значного часу. А для повного запуску роботи необхідно принаймні пів року (для проведення конкурсів, виділення фінансування, нерухомості, реєстрацію юридичної особи тощо). Це означає, що в сфері екології державна політика реалізуватиметься зі значним запізненням. 

Що далі: прем’єр-міністр Денис Шмигаль найближчим часом має подати до Верховної Ради кандидатуру на посаду міністра новоствореного міністерства. На цей час посаду міністра займе тимчасово виконуючий обов’язки, якого призначить Кабмін. 

Змінили очільника Держгеокадастру

Розбудова освіти, нове міністерство і перестановки в Держгеокадастрі — що ухвалювали уряд і президент

Хто ухвалив: уряд.

На кого вплине: громадян, землевласників, селян, фермерів, працівників Держгеокадастру, Кабмін.

Що змінює: 

Що не так: новопризначений Кабмін тимчасово має повноваження звільнити ледь не будь-якого державного  службовця, а на час карантину — проводити “конкурси”, що полягають лише у співбесіді. Тобто наразі Кабмін може звільняти будь-кого і призначити на їхнє місце “зручних” для себе людей. Чим він і користується. 

Детальніше про це читайте у нашому блозі
Підкилимні ігри або Що ховається за звільненнями  Верланова та Нефьодова” 

Вилучили інформацію реєстру концесійних договорів з переліку відкритих даних

Хто ухвалив: уряд.

На кого вплине: громадян, Фонд державного майна, Кабмін, журналістів та антикорупційних активістів.

Що змінює: Фонд державного майна більше не буде оприлюднювати інформацію з реєстру концесійних договорів у формі відкритих даних.

Що не так: реєстр містить інформацію про дату реєстрації договору, сторін договору концесії, майна, яке передають в концесію, розмір платежу та строк договору. Контролювати владу громадянам без цієї інформації буде значно складніше. Також, це може сприяти корупції.

Що далі: відповідно до закону “Про концесію” мінекономіки стало розпорядником цього реєстру. Тому Кабмін має в подальшому ухвалити рішення про доступ до реєстру концесійних договорів у формі відкритих даних через мінекономіки.