Прибужанівська громада готова провести аудит комунікацій та створити комунікаційну стратегію – результат публічної консультації

17 Грудня 2019
Прибужанівська громада готова провести аудит комунікацій та створити комунікаційну стратегію – результат публічної консультації
Головна > Публічні консультації в громадах > Прибужанівська громада готова провести аудит комунікацій та створити комунікаційну стратегію – результат публічної консультації

Для того, щоб виршіити питання комунікації в Прибужанській ОТГ створять робочу групу для аудиту комунікацій  та розробки комунікаційної стратегії влади громади для зростання рівня довіри. Це вирішили 12 грудня під час публічної консультації, що організувала громадська організація “Центр UA”.

Під час заходу учасники публічної консультації проговорили інструменти цифрових медіа, механізми проведення інформаційних кампаній та провели воркшоп із просування ідей та проектів громад у соціальних мережах, що допоможе в розробці комунікаційної стратегії ОТГ. Зокрема, заступниця голови сільради Мирослава Зайва наголосила:

“Питання комунікації сьогодні є дуже важливим, адже інформація виступає головним інструментом налагодження стосунків між головою громади, депутатами та виборцями. Неправильна, викривлена інформація, особливо з гострих чи проблемних питань, може негативно вплинути на загальні настрої мешканців громади, тому варто навчатися правильно організовувати комунікативний процес”.

Начальниця відділу кадрового та правового забезпечення Руслана Родюк зазначила, що на першому етапі дійсно потрібно зрозуміти, як своїми силами можна організувати роботу і, в першу чергу, це стосується внутрішньої комунікації. А вже після налагодження всередині ОТГ комунікаційної роботи, визначитися з позиціонуванням громади на рівні району, області, країни і узгодити концептуальні засади комунікаційної та інвестиційної стратегій із залученням керівництва та лідерів громадської думки ОТГ.

Присутні також погодилися, що ОТГ має розпочати модернізацію офіційного сайту та активніше наповнювати сторінки сільради у соцмережах.

Проблема відсутності комунікації починається з нерозуміння цільової аудиторії та каналів комунікації з тим, що наразі у ОТГ немає можливості оплачувати роботу професійного комікаційника, але провести аудит зараз необхідно і потрібно, зазначила регіональна представниця в Миколаївській області Тетяна Степанова.

“Для цифрових медіа важливо розумітися на потребах цільових аудиторій. Якщо, наприклад, бібліотека організовує літературний захід, варто розуміти, хто має прийти і до кого мають звертатись організатори і відповідно, правильно обрати канал комунікації –  соціальні мережі, сайт чи інші варіанти оголошень”, – зазначила експертка. 

В ході публічної консультації піднімалось питання створення та уніфікація платформ для спілкування і відкритих громадських просторів. Адже створення комфортних умов для громадського діалогу є важливим елементом успішної громади, що сприятиме соціалізації мешканців, їх самоорганізації та суспільної відповідальності. 

У результаті обговорення вирішили створити робочу групу для аудиту існуючих комунікацій, якими володіє громада. Надалі розподілити повноваження та розробити та впровадити комунікаційну стратегії Прибужанівської громади. 

Проект реалізується за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку “U-LEAD з Європою”, що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Програма співпрацює з Мінрегіоном у формуванні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Прибужанівська громада готова провести аудит комунікацій та створити комунікаційну стратегію – результат публічної консультації