У Шостці громадськість і міська влада розробляють програму “Безпечне місто” — результати публічних консультацій

21 Листопада 2018
У Шостці громадськість і міська влада розробляють програму “Безпечне місто” — результати публічних консультацій
Головна > Публічна політика > У Шостці громадськість і міська влада розробляють програму “Безпечне місто” — результати публічних консультацій

20 листопада 2018 року Шосткинська міська рада ухвалила рішення про розробку міської програми “Безпечне місто”. Відповідно до програми, в місті буде встановлено освітлення пішохідних переходів, обладнано дороги велодоріжками, камерами відеоспостереження та світлофорами. Впровадженню програми передувало ухвалення виконкомом змін до “Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Шостка на 2016-2020 роки“. Чиновники виділили 500 тис. грн на встановлення світлофорних об’єктів у 2019 та 2020 роках.

Питання розробки і реалізації програми “Безпечне місто” у місті Шостка Сумської області виносилось багато разів на розгляд, проте без результатів. Після декількох випадків ДТП в 2018 році за участю дітей, які переходили дорогу, питання створення програми набрало актуальності.

Тому за за ініціативи ГО “Центр UA” відбулась публічна консультація, під час якої представники влади та активісти обговорили проблеми безпеки дітей на дорозі, а батьки дітей озвучили вимогу до міської влади облаштувати світлофорами і лежачими поліцейськими дороги поблизу шкіл. На запит громади координаторка ГО “Центр UA” в Сумській області Наталія Орлова провела тренінг з адвокації для учасників консультації, де навчила громадян подавати звернення до депутатів та впливати на рішення місцевої влади. За результатами тренінгу активні громадяни зібрали необхідну кількість підписів під зверненням до міського голови щодо необхідності ініціювати міську програму, яка б передбачала в Шостці безпечні дороги біля навчальних закладів. Також активісти реалізували інформаційну кампанію серед місцевого населення.

Після вищезгаданих активностей депутати міської ради ухвалили рішення підтримати розробку програми “Безпечне місто”. Відповідно до рішення, 1-й етап програми має бути реалізований у першому кварталі 2019 року. Відтак подальшим завданням громадськості стане моніторинг перебігу подій та відстоювання реалізації запланованої програми згідно з прописаними положеннями.