Майданчик для комунікації молоді: Тузлівська громада розпочне створення Молодіжного центру — результат публічної консультації

19 Квітня 2019
Майданчик для комунікації молоді: Тузлівська громада розпочне створення Молодіжного центру — результат публічної консультації
Головна > Публічна політика > Майданчик для комунікації молоді: Тузлівська громада розпочне створення Молодіжного центру — результат публічної консультації

У Тузлівській громаді з’явиться публічний простір для молоді, який сприятиме реалізації молодіжних соціально-культурних проектів на території ОТГ. Чиновники, представники молоді та активісти під час публічної консультації із заінтересованими сторонами, яку 8 квітня організувала ГО “Центр UA” наголосили, що Молодіжний центр має стати комунікаційним майданчиком між місцевою владою та молоддю.

Незважаючи на те, що Тузли є малочисельним населеним пунктом району нижнього Придунав’я, в громаді проживає досить активна молодь. На жаль, вона не має можливостей та місця для реалізації своїх ідей та проектів.

“Ми можемо обговорити у своєму середовищі питання того, як має виглядати та організовуватись Молодіжний центр у Тузлах та надати місцевій владі свої ідеї щодо створення такого публічного простору”, –зазначила учениця Тузлівської школи Варвара Пишенко.

Представники управління освіти Тузлівської ОТГ погодилися із тим, що публічний Молодіжний простір є важливим елементом активного життя молоді й запропонували декілька варіантів його організації на території ОТГ. Зокрема, облаштування Молодіжного центру на базі уже існуючого навчального закладу, або розробка молоддю власного проекту молодіжного центру у тому приміщенні, яке міська рада Тузлівської ОТГ готова виділити.

“Керівництво ОТГ давно чекає нагоди включитись в процес створення простору для реалізації молодіжних ініціатив та готове шукати компромісні шляхи створення відповідного Центру спільно з представниками молоді”, – заявила співробітниця НПП “Тузлівські лимани” Світлана Петраковська.

Powered by Froala Editor

Молодіжний центр на території Тузлівської ОТГ має стати дійсно ефективним та дієвим інструментом об’єднання молоді, й не перетворитися на чергову бюрократичну установу. Таку думку висловив представник “Центру UA” Віталій Устименко.

“Я б хотів бачити структуру, яка об’єднуватиме навколо себе активну молодь ОТГ так, щоб кожна молода людина знайшла у ньому власну нішу для реалізації в ОТГ”, – зазначив він.

Учасники заходу погодилися із тим, що спільно працюватимуть над реалізацією молодіжного осередку у Тузлівській ОТГ та домовилися організувати у травні робочу зустріч за участі керівництва ОТГ та ініціативної молоді, аби обговорити напрацьовані концепції організації Молодіжного центру та можливості його фінансування.

Powered by Froala Editor